Bespaar tijd en geld met de automatische zaaimachine

Zaadjes groeien het beste wanneer deze op een gelijke afstand van elkaar en op exact de juiste diepte geplant worden. Dit is een tijdrovende klus en wanneer de zaadjes handmatig geplant worden kan er niet gegarandeerd worden dat de afstand en diepte tussen alle zaadjes gelijk is. Om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte en de zaden is het belangrijk dat deze goed geplant worden, een automatische zaaimachine plant ieder zaadje met de gewenste tussenafstand en op de gewenste diepte voor een optimale groei. De machine zaait in zowel steenwolpluggen als lijmpluggen maar is ook in staat om zelf pluggen te produceren. De machine voldoet aan alle veiligheidseisen.

De voordelen van het gebruiken van een automatische zaaimachine

  • Een optimale groei doordat de zaadjes met exact de juiste tussenafstand en diepte geplant worden.
  • Bespaart tijd, het handmatig planten van zaadjes is zeer arbeidsintensief. De zaaimachine neemt al het werk uit handen. Het enige wat moet gebeuren is het instellen van de machine, die overigens zeer gebruiksvriendelijk is.
  • Zaait in zowel steenwolpluggen als lijmpluggen en kan tevens zelf pluggen persen. Dit geeft jouw een enorme keuzevrijheid
  • Is uitgerust met een speciaal ontworpen pers om de plug gelijkmatig in de cellen van de tray te persen.
  • De zaaimachine heeft een dubbele zaai trommel en hierdoor extra zaai capaciteit.
  • De zaaimachine voldoet aan alle internationale veiligheidseisen.

Een volledig geautomatiseerde zaailijn

Voeg de volledig geautomatiseerde zaailijn toe aan jouw tuindersbedrijf of boomkwekerij voor optimale groei. De zaaimachine plaatst automatisch cellulose vellen in bakjes. De punnets worden gebundeld in een blok van 20 stuks. Deze worden automatisch gezaaid door de zaaimachine. Doordat deze met meerdere zaaitrommels tegelijk werkt bespaart dit enorm veel tijd. De punnets worden automatisch in de kas op een pallet geplaatst. De capaciteit is maar liefst 4000 punnets per uur, waarbij elk bakje 250 zaden bevat.

Deskundig advies over de zaaimachine?

Benieuwd hoe de zaaimachine bij gaat dragen aan de effectiviteit en groei van jouw tuindersbedrijf of boomkwekerij? Een van onze adviseurs komt vrijblijvend langs op locatie om vrijblijvend advies en uitleg te geven omtrent de zaaimachine. Contacteer ons om een afspraak in te plannen of voor telefonisch advies.

Andere beschikbare machines: Paperpot machines, Filling machines, Transplanting machines, Labeling machines, Denesting machines, Handling machines, Dibbling machines, Depopping machines, Trimming machines, Washing machines, Irrigation machines, and Germination machines

Waarom kies je voor Hortimec?

Hortimec heeft in de loop der jaren veel internationale bedrijven geholpen om een ​​hoger productierendement te realiseren en tegelijkertijd het hele proces zo ecologisch mogelijk te maken. We weten dat een continue productie zonder enige hapering essentieel is in de huidige industrie. Als zodanig bieden wij speciaal opgeleide monteurs die u kunnen helpen om alles in de kortst mogelijke tijd weer aan de praat te krijgen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.