Efficiënte automatische paperpot machine. Paperpots zijn 100% biologisch afbreekbaar

Paperpot is het alternatief voor plastic potten of zakken voor zaailingen. Een paperpot bevat stekgrond omhuld door een dun laagje papier. Het papier is voorzien van een speciaal luchtdoorlatend patroon wat bijdraagt aan een betere groei van de wortels. Tevens kunnen de wortels nadat het plante inclusief paperpot in de volle grond geplant is door het papier heen groeien. De paperpot bevat geen microplastic of lijm en is daardoor als enige op de markt volledig biologisch afbreekbaar. Uitermate geschikt voor het kweken van alle soorten (pot)planten voor zowel tuinders als boomkwekerijen. De paperpotmachine voldoet namelijk aan de eisen van de meeste telers wereldwijd.

Voordelen van de paperpot machine

 • 100% biologisch afbreekbaar, geen toevoeging van microplastic of lijmresten;
 • Hoge productiecapaciteit en flexibiliteit;
 • De machine wordt standaard geleverd als dubbele lijn;
 • Stabiele en betrouwbare productie;
 • Gebruiksvriendelijke bediening;
 • Uitstekend zicht op het niveau van het substraat
 • Snelle eenvoudige reiniging door afneembare stofzuigtank;
 • Minimale onderhoudskosten;
 • Verkrijgbaar in verschillende diameters, (van 15 mm – 40 mm tot 40 mm – 120 mm) afgestemd op de wensen van jouw bedrijf;
 • Aanpassing in dichtheid en het substraat volume van de paperpot;
 • Optioneel: turflift, hapjes, trayvuller.

Hoe werkt een automatische paperpot machine

De paperpotmachine is verkrijgbaar in 2 varianten, de vol automatische en semi automatische paperpotmachine. Van de hoogwaardige merken Ellepot en Urbinati. Wij adviseren je graag welke het beste aansluit bij de behoeftes van jouw bedrijf.

Met behulp van de paperpot machine creëer je eenvoudig eigen paperpots in het gewenste formaat. De stekgrond wordt door middel van perslucht via een trechter gelijkmatig aangevoerd. Het speciale papier wordt van een rol afgerold en omhult in een kokervorm de aarde. Deze lange koker wordt automatisch door middel van een roterend mes op de juiste lengtemaat afgesneden. Onmisbare automatisering voor jouw bedrijf.

Vrijblijvend deskundig advies over de paperpotmachine?

Ieder tuindersbedrijf of boomkwekerij is uniek, wij voorzien je graag van een vrijblijvend deskundig advies. Indien gewenst komt een van onze adviseurs vrijblijvend langs op locatie om al je wensen te bespreken. Neem contact op.

Andere beschikbare machines: Seeding machines, Filling machines, Transplanting machines, Labeling machines, Denesting machines, Handling machines, Dibbling machines, Depopping machines, Trimming machines, Washing machines, Irrigation machines, and Germination machines

Waarom kies je voor Hortimec?

Hortimec heeft in de loop der jaren veel internationale bedrijven geholpen om een ​​hoger productierendement te realiseren en tegelijkertijd het hele proces zo ecologisch mogelijk te maken. We weten dat een continue productie zonder enige hapering essentieel is in de huidige industrie. Als zodanig bieden wij speciaal opgeleide monteurs die u kunnen helpen om alles in de kortst mogelijke tijd weer aan de praat te krijgen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.